تابلو برق توزیع یا MDP (Main Distribution Panel) ، اصلی ترین جزء یک سیستم توزیع برق است. اگرچه ارسال انرژی الکتریکی از طریق یک سیستم توزیع برق شامل تابلو برق توزیع اصلی و فرعی و تابلوهای توزیع نهایی نیز می‌شود، تابلوی توزیع اصلی بیشترین اهمیت را دارد.
یک تابلو برق توزیع، وظیفه تغذیه برق مدارهای فرعی را به عهده دارد. تابلو توزیع برق در کارخانه‌ها و صنعت برای توزیع برق به مکان‌های مختلف بر حسب نیاز استفاده می‌شود. تابلو برق‌های فرعی نیز برق را به مدارهای مختلف می‌رسانند. و این امکان را فراهم می‌کنند که در صورت بروز خطای الکتریکی بتوان به سادگی به آنها دسترسی پیدا کرد.
تابلوهای MDP به منظور توزیع توان به سایر تابلو برق‌ها در یک واحد صنعتی یا ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تابلو برق‌های MDP  در رنج  400 ولت (V) تا ماکزیمم 5000 آمپر و در درجه حفاظت‌های IP4X تا IP54 در این شرکت ساخته می‌شوند.

سیستم توزیع برق به عنوان تامین کننده برق برای تابلو توزیع نهایی عمل می‌کند که منبع تغذیه را به کاربر نهایی می‌رساند. تابلوهای اصلی توزیع به عنوان یک بازیکن جدایی ناپذیر در این چرخه عمل می‌کنند.  مدارهای مجزا یا نقاط مصرف کننده انرژی الکتریکی خود را از تابلوهای توزیع اصلی دریافت می‌کنند و سپس به ترانسفورماتور یا تابلو‌های بالادستی منتقل می‌کنند.
تابلوهای اصلی توزیع ممکن است از یک یا چند منبع تغذیه شوند. تابلو توزیع با قطع کننده‌های مدار اصلی و تجهیزات حفاظت از جریان، ایمنی و حفاظت لازم را برای بهره برداران تامین می‌کنند. تابلوهای برق توزیع اصلی تولید شده معمولا شامل یک محفظه مستقل (فریم تابلو)، یک سیستم باس بار، کلید ها و قطع کننده‌های جریان، تجهیزات اندازه گیری و تجهیزات پشتیبانی به همراه ترانسفورماتورهای جریان مورد نیازهستند.


ویژگی های کلیدی تابلو برق‌های توزیع اصلی تولید شرکت اترک انرژی : 


  •  تابلوهای توزیع ما طبق استاندارد IEC تولید می‌شوند.

  •  کلاس حفاظت تا IP54 – IK10

  •  تابلو برق توزیع اصلی ما تا 6300 آمپر درجه بندی شده‌اند.

  •  تابلو برق توزیع اصلی ما دارای ولتاژ کاری تا 690 ولت هستند.

  •  تابلو برق توزیع اصلی ما با کابل ورودی بالا و پایین عرضه می‌شوند.

  •  تابلو برق‌هایی با درب های بازشو جلو یا عقب متناسب با نیاز کارفرما تولید می‌شوند.

1.تابلو برق توزیع چیست؟

تابلو برق توزیع یا MDP  برای چه مواردی استفاده می شود؟

​​تابلو برق چنج اور جهت انتقال برق یک کارخانه، منزل مسکونی و اداری و بانک و ... از شبکه برق شهری به یک ژنراتور محلی در صورت وقوع قطعی طراحی شده است. آنها همچنین به عنوان "تابلو‌های انتقال" شناخته می شوند، آنها مستقیماً به ژنراتور، منبع تغذیه تجاری یا خط برق شهری وصل می شوند. هنگام وقوع قطعی برق، از طریق یک کلید تعویض منبع برق را به ژنراتور تغییر مسیر می‌دهد.

​اگرچه ده‌ها نوع مختلف تابلو برق چنج اُور وجود دارد، اما اکثر آنها در یکی از دو دسته مختلف قرار می‌گیرند:


     a)     تابلو برق چنج اور خودکار 
     b)    تابلو برق چنج اور دستی


تابلو برق خودکار، منبع برق را به طور خودکار در هنگام قطع برق تغییر می‌دهد و نیازی به تعویض دستی ندارد. در طرف مقابل تابلو برق چنج اور دستی نیاز دارد، هنگام قطعی برق یک اپراتور کلید را بچرخاند تا برق مصرفی از شبکه برق شهری به ژنراتور منتقل شود.

تابلو برق چنج اُور (ATS) با رنج  400 ولت و ولتاژ کنترل  AC or DC) 12) تا 220 ولت با درجه حفاظت IP4X تا IP54 در شرکت اترک انرژی ساخته می‌شوند.


اهمیت وجود تابلو برق چنج اور

 اهمیت بالا و نقش کلیدی تابلو های چنج اور و منابع برق اظطراری وقتی بیشتر مشهود می‌شود که دچار قطعی برق‌های چندین باره می‌شوید. بطور مثال وقتی در فصل تابستان با افزایش مصرف بالای برق چندین بار در هفته دچار قطع برق می‍‌‌‌شوید. یا زمانی که یک رویدادهای آب و هوایی از جمله طوفان ها و طوفان های زمستانی باعث قطعی برق می‌شوند.
اهمیت این سیستم برق اظطراری و تابلو برق ها شاید برای واحد‌های صنعتی بزرگ و کارخانه با تعداد نیروهای انسانی زیاد بسیار بالاتر است. هر قطعی برق می‌تواند بار مالی بسیار بالایی برای این مجموعه‌ها داشته باشد. و اینچاست که استفاده از یک سیستم برق اظطراری و به تبع یک تابلو برق چنج اور مناسب بسیار ضروری است.


2.تابلو برق چنج‌ اُور چیست؟

طیف گسترده ای از تابلو برق‌ها در صنعت مورد استفاده میشود. موضوع بحث ما در این جا تابلو برق‌ فشار ضعیف یا low votage است. قبل از هر چیز لازم است تعریفی از تابلو برق داشته باشیم. تابلو برق عبارت است از محفظه‌اي معمولا بسته که تجهیزات الکترونیکی، اتوماسیون یا برق صنعتی را در خود جای داده است. این محفظه بسته به نیاز ممکن است فلزی یا پلاستیکی باشد.

تابلو برق یک وسیله الکتریکی است که برق را از یک منبع الکتریکی به منبع الکتریکی دیگر توزیع می‌کند. این جزء اصلی مورد استفاده در فرآیند توزیع برق است. هر تابلو الکتریکی حاوی کلیدهایی است که جریان الکتریکی را کنترل می‌کنند. یک تابلو برق بزرگ ممکن است شامل یک محفظه یا می‌تواند ترکیبی از تابلوهای برق باشد که کلیدها و سایر تجهیزات کنترل قدرت روی آن نصب می شوند.

متشکل از چندین خازن، محفظه ای که این خازن‌ها را در خود جای داده، تجهیزاتی برای اتصال و قطع و وصل و حفاظت سیستم است.خازن ها ممکن است به صورت سری یا موازی به یکدیگر متصل می شوند. تا یک بانک خازنی تشکیل دهند که انرژی الکتریکی را ذخیره کنند. برای اصلاح تاخیر ضریب توان یا تغییر فاز در منبع تغذیه AC (جریان جایگزین) استفاده می‌شود.
برای درک لزوم استفاده از تابلو برق بانک خازنی نیاز است ابتدا با انواع بارهای الکتریکی آشنا شویم.

در سیستم توزیع برق، بارها در یکی از سه دسته قرار می گیرند:



  • مقاومتی (چراغ رشته ای، بخاری)

  • القایی (موتور، تهویه مطبوع، یخچال)

  • خازنی (خازن)


در بین سه مورد فوق رایج‌ترین آنها در سیستم‌های مدرن بار القایی است. مثال‌های کلی شامل روشنایی رایج، ترانسفورماتور، موتورهای القایی AC، و کوره‌ها و غیره است که نه تنها توان اکتیو ، بلکه توان راکتیو (KVAR) را نیز از منبع تغذیه می‌گیرند.از آنجایی که تابلو برق فقط برای توان اکتیو شارژ می شود، خازن نمی‌تواند توان واقعی تولید یا مصرف کند.
از آنجایی که صنایع از بار القایی استفاده می‌کنند، مقدار زیادی تلفات در سیستم ایجاد می‌کنند و در نتیجه ظرفیت شبکه بالاتر و هزینه‌های مصرف برق بیشتری ایجاد می‌شود. برای کاهش این تلفات و کاهش هزینه‌ها استفاده از تابلو‌های بانک خازنی ضروری است.تابلوهای بانک خازن به منظور اصلاح ضریب توان و جبران بار راکتیو سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرد. تابلو برق بانک خازن در رنج 400V و درجه حفاظت IP4X تا IP54 در  این شرکت با کیفیتی عالی و متمایز ساخته می‌شوند.

برای درک کامل لزوم استفاده خازن‌ها یا تابلو‌ بانک خازنی و شناخت انواع خازن‌ها مطالعه مطلب زیر را توصیه می‌کنیم:

1.تابلو بانک خازنی و انواع خازن‌ها

3.تابلو برق بانک خازنی

تابلو برق دیواری (Wall-mounted electrical panel) به محفظه‌ای گفته می‌شود که، مجموعه‌ای از تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی را در خود جای داده است. که این مجموعه جهت انجام هدف خاصی به کار گرفته شده‌اند. استفاده تابلو‌ برق‌های دیواری برای اطمینان از حفاظت و امنیت اجزای الکتریکی و حفاظت بهره بردان در مقابل برق گرفتگی و ... بسیار ضروری است. تابلو‌های برق دیواری به دو صورت توکار و روکار تولید می‌شوند. وجود طیف بسیار متنوع از تابلو برق‌های دیواری یکی از یزرگترین مزیت‌های آن محسوب میشود. در ادامه به برخی از این انواع اشاره می‌کنیم:

  •  تابلو‌ برق دیواری ضد آب

  •  تابلو برق دیواری دارای سیستم تهویه هوا

  •  تابلو برق دیواری دارای رتبه های  IP4x تا IP54

  •  تابلو‌ برق دیواری فلزی برای لوازم الکترونیکی و PLC

  •  تابلو برق دیواری با درب شیشه‌ای و شفاف

  •  تابلو برق دیواری استیل ضد زنگ

  •  تابلو دیواری جهت سیستم شبکه و داده‌ها

  •  تابلو برق‌های دیواری پلاستیکی

  •  تابلو برق‌های دیواری فایبرگلاس

4.تابلو برق دیواری

تابلو برق کنترل موتور یا Motor Control Center (MCC) (ممکن به اسم تابلو تک ضرب، تابلو کنترلی، تابلو موتور و ... شناخته شوند) جزئی از یک سیستم تامین برق است که کار تغذیه و حفاظت و کنترل موتور‌ها را به عهده دارد.

این تابلو برق‌ها ممکن  است شامل تجهیزات حفاظتی مختلفی باشند. یک تابلو برق MCC می‌تواند شامل درایوهای فرکانس متغیر (VFD)، کنترل‌کننده‌های قابل برنامه‌ریزی و اندازه‌گیری باشد. همچنین تابلو برق کنترلی می‌تواند دارای یک کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی (PLC) باشد. که یک کامپیوتر دیجیتال، یک سیستم کنترل توزیع شد (DCS)، یک سیستم رله یا انواع دیگر است. در این سیستم pLC سیگنال دیجیتالی لازم را برای راه اندازی موتور به مدار قدرت تابلو برق MCC می‌دهد.

بطور مثال کلید‌هایی برای قطع و وصل جریان، تجهیزاتی برای محافظت از مدار در برابراتصال کوتاه، حفاظت در برابر اضافه بارها، محافظت در برابر عدم رعایت توالی فاز و حفاظت از خطای اتصال به زمین و....

تابلو‌های کنترل موتور یا MCC در شرکت اترک انرژی به صورت کشو و ایستاده طرح سیواکون و به صورت ایستاده طرح ریتال بسته نیاز تولید می‌شوند. این تابلو در رنج های 400 ولت و از 250 آمپر تا 4000 آمپر و با درجه حفاظت  IP4X تا IP54  ساخته می‌شوند.

5.تابلو برق کنترل موتور (MCC)
تابلو برق فشار ضعیف چند سلولی

تابلو برق‌ های تا ولتاژ 1000 ولت را تابلو برق فشار ضعیف یا low voltage نامیده می شوند. تابلو‌های فشار ضعیف کاربرد‌های بسیار زیادی دارند. از موارد استفاده در ساختمان‌های مسکونی گرفته تا استفاده در کارخانه‌ها.

برخی از مکان‌هایی که انواعی این تابلو‌ها را بکار می‌گیرند عبارت‌اند از :

 کارخانه‌های صنعتی 
  ساختمان‌های تجاری                 
  محتمع‌های مسکونی
  پالایشگاه‌ها
  ایستگاه‌های مبدل
  و.....

انواع تابلو برق صنعتی

در صنعت انواع مختلفی از تابلو برق‌های فشار ضعیف بسته به نیاز بکار گرفته می‌شوند. هر یک از این انواع بسته به رنج ولتاژی و مورد استفاده و حفاظت مد نظر ممکن است از تجهیزات (کلید ها، فیوز ها و ....) مختلفی استفاده کنند. در ادامه دسته بندی از انواع تابلو برق‌ها را معرفی و تا حدودی به بررسی هر از این انواع میپردازیم.

انواع تابلو برق فشار ضعیف :

1) تابلو برق توزیع  (MDP electrical panel)
2) تابلو برق چنج اور (Change over electrical panel)
3) تابلو برق بانک خازنی (Capacitive bank electrical panel)
4) تابلو برق دیواری روکار و توکار (Wall-mounted electrical panel)
5) تابلو برق کنترل موتور ( MCC electrical panel)

تابلو برق صنعتی

تابلو برق فشار ضعیف چیست؟

ساخت تابلو برق صنعتی و ساختمانی شرکت اترک انرژی

برای آشنایی با انواع تولیدات این شرکت مطلب ما را در ادامه دنبال کنید و برای استعلام قیمت با ما تماس بگیرید.

مزایای خرید تابلو برق از اترک انرژی

تلاش ما در این مجموعه این است که محصولاتی متناسب با نیاز مشتریانمان به گونه‌ای تولید و ارائه کنیم که آسایش خیال مشتریان را به همراه داشته باشد. در این راستا تلاش می‌کنیم در چند زمینه محصولات و خدمات مان را بهبود بخشیده که باعث  رضایت هرچه بیشتر مشتریانمان شویم. در ادامه به چند مورد از این فعالیت‌ها اشاره می‌کنیم :

1- گارانتی کردن تابلو برق های تولیدی
استفاده از نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده،
متریال از نوع اصل و با کیفیت، پروسه تولید استاندارد سازی شده و... به ما این اطمینان را میدهد که بتوانیم اقدام به گارانتی کردن تابلو برق‌های تولیدی خود نماییم. ما این اطمینان را به مشتریان میدهیم که به خیال راحت خریدی مطمئن داشته باشند.

2- استفاده از تیم فنی متخصص و نفرات با تجربه
به جرات میتوان گفت که سرمایه اصلی هر کسب و کار موفقی نیروی انسانی آن است. ما در این مجموعه افتخار همکاری با نفرات بسیار متعهد و متخصصی را داریم. کلیه اعضای تیم فنی و تیم اجرایی ما متشکل از نفرات متخصص و با تجربه در زمینه ساخت تابلو برق می‌باشند.

3- تهیه و طراحی نقشه های فنی و بایگانی این مستندات
یکی از بخش های مهم در پروسه تولید این شرکت طراحی نقشه‌های تابلو برق و حفظ مستندات است. روند در این شرکت به این صورت است که پس از طراحی نقشه‌های تابلو برق درخواستی و تایید توسط تیم فنی کارفرما پروسه تولید استارت می‌گردد. در طول پروسه تولید در صورت ایجاد تغییرات نقشه‌ها اصلاح میگردد. و در پایان نقشه‌ نهایی همراه تابلو برق ساخته شده برای کارفرما ارسال می‌گردد. نسخه‌ای از این نقشه نیز در این شرکت با کدهای مشخص بایگانی می‌گردد، که در صورت نیاز کارفرما در آینده نیز به آسانی در دسترس باشد. 

4-ارائه خدمات نصب و راه اندازی تابلو برق
با توجه به تجربیات چندین ساله که در این شرکت در زمینه اجرای تاسیسات الکتریکی وجود دارد، این مجموعه امکان ارائه خدمات اجرای تاسیسات الکتریکی، خدمات نصب و راه اندازی تابلو‎های برق فشار ضعیف و فشار متوسط و ... را دارا می‌باشد. این موضوع هماهنگی بسیار مناسبی را  بین تیم اجرایی و تیم تولید ایجاد می‌کند و خطا‌های احتمالی را  به حد اقل می‌رساند.

5-خدمات تعمیر و نگهداری تابلو های برق
پس از نصب و راه اندازی، سرویس‌های دوره ای منظم می‌تواند طول عمر و کارکرد صحیح هر دستگاهی را بشدت افزایش دهد. تجربیات ما نشان می‌دهد که در این زمینه مشکلاتی سر راه بعضی از کارفرمایان است و نهایتا امکان نگهداری صحیح را نمی‌دهد. بطور مثال هزینه استخدام نفرات متخصص بالا بوده و به صرفه نیست؛ و استخدام نفرات مبتدی احتمال مشکلاتی از قبیل حوادث و بیمه و .... را به دنبال دارد.
در این زمینه این شرکت امکان ارائه این خدمات را دارد که پس از نصب و راه اندازی نگهداری تابلو برق های مشتریان خود را به عهده بگیرید. و به صورت دوره‌های سه یا شش ماهه کلیه خدمات نگهداری دوره‌ای توسط تیمی متخصص انجام شود.

مزایای خرید تابلو برق از اترک انرژی

جهت دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت از طریق شماره‌های زیر با ما در تماس باشید.

جهت دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت از طریق شماره‌های زیر با ما در تماس باشید.